Nieuws op Aruba

Eerste schepen met fruit uit Venezuela aangekomen op Aruba 

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Gisterochtend zijn twee vrachtschepen uit Venezuela, de Gaviota en de El Maracucho, in Aruba gearriveerd met meer dan dertig ton aan groente en fruit en andere goederen voor de Arubaanse markt.

In tegenstelling tot de show die Curaçao vorige maand gaf in aanwezigheid van ministers waren er gisterochtend geen Arubaanse regeringsfunctionarissen aanwezig bij de aankomst in de haven van Barcadera en werd er geen uitgebreide ceremonie gehouden. 

De schepen werden wel ontvangen door een opgewonden groep Venezolanen die op het eiland wonen, blij met het heropenen van de maritieme grens, zij het niet zoals voorheen.

De Venezolanen die de goederen brachten waren blij, aangezien dit inkomsten voor hen betekent en er nu meer plekken zijn om fruit te leveren, in plaats van dat het verloren gaat. Dit omdat er genoeg is voor Venezuela zelf, maar er nog steeds veel overblijft voor export, hoewel er tot nu toe geen manier was om dit te doen. Het wordt verwacht dat meer dergelijke schepen in de nabije toekomst arriveren.

De nieuwe regels stipuleren een veel strengere controle om te voorkomen dat dingen uit de hand lopen. Het is nog niet bekend wanneer de luchtgrens opengaat, zoals dat het geval is bij Curaçao. Wat betreft de verkoopprijzen, moet nog worden gezien of de bevolking het verschil daadwerkelijk zal merken. 

Deel dit artikel