Aruba

Joran van der Sloot uitgeleverd aan de Verenigde Staten: Berechting voor afpersing en fraude

LIMA – Joran van der Sloot, de voornaamste verdachte in de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005, is overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten en onderweg naar de Verenigde Staten om te worden berecht voor afpersing en fraude. Dit meldt Interpol Peru.

Van der Sloot werd vanmorgen vroeg overgebracht naar de FBI en op een vliegtuig naar de Verenigde Staten gezet. Het vertrek vond plaats om 8:15 uur lokale tijd vanaf een militaire basis in Lima, Peru. Eerder op de ochtend werd al bekendgemaakt dat het FBI-vliegtuig, dat Joran van der Sloot vervoert, is gearriveerd in Peru. Van der Sloot wordt beschuldigd van afpersing en fraude tegen de familie van Natalee Holloway, de Amerikaanse die in 2005 op Aruba verdween. Het doel is om Van der Sloot vandaag terug te brengen naar de Verenigde Staten.

Na aankomst verschijnt Joran van der Sloot vrijdagochtend voor de rechter. Voordat dit gebeurt, wordt hij vastgehouden in een federale detentiefaciliteit. Bij zijn eerste verschijning voor de rechter wordt hij officieel geconfronteerd met de aanklachten. De rechter stelt hem da op de hoogte van zijn recht om te zwijgen en wijst Van der Sloot erop dat hij het recht heeft om een ​​verzoek tot voorwaardelijke vrijlating in te dienen in afwachting van de zaak.

De zaak van Joran van der Sloot heeft wereldwijd aandacht getrokken sinds de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Nu zijn uitlevering aan de Verenigde Staten plaatsvindt, worden de komende juridische stappen nauwlettend gevolgd.

Deel dit artikel