Nieuws op Aruba

Open dag Aruba Aviation Expo 2023

ORANJESTAD – Aruba viert op 18 augustus 2023 een bijzondere mijlpaal: het 100-jarig bestaan van de luchtvaart op het eiland. Op die historische dag in 1923 landde het allereerste vliegtuig in Paardenbaai, Oranjestad, Aruba. Sindsdien heeft de luchtvaartindustrie op Aruba een indrukwekkende groei doorgemaakt en is het nu een onmisbaar onderdeel van de Arubaanse economie geworden.

Om deze historische mijlpaal te vieren, organiseren de Aruba Airport Authority N.V. (AAA) in samenwerking met de Arubaanse regering, de Aruba Tourism Authority, het Departement Burgerluchtvaart (DCA), Air Navigation Services Aruba N.V. (ANSA) en Agustin Vrolijk verschillende evenementen die leiden naar 18 augustus.

Een van de evenementen is de Aruba Aviation Expo 2023, die van start gaat op zondag 2 juli op de Aruba Private Airport. De Aruba Aviation Expo 2023 brengt luchtvaartliefhebbers en professionals uit de industrie samen voor een dag vol activiteiten. Bezoekers kunnen de nieuwste vliegtuigtechnologie verkennen, vliegtuigen en apparatuur van dichtbij bekijken, ervaring opdoen in vliegsimulatoren en netwerken met leiders uit de industrie. De Aruba Aviation Expo 2023 moedigt deelname aan van luchtvaartliefhebbers van alle leeftijden.

Jonge kunstenaars en innovators van de basisscholen op Aruba worden uitgenodigd om deel te nemen aan twee spannende wedstrijden: de Kleurwedstrijd (Klas 1-3) en de Wedstrijd voor Gerecycled Vliegtuigen (Klas 4-6). Om deel te nemen, moeten studenten de instructies volgen die zijn verstrekt in het kleur- en schetsblad dat ze hebben ontvangen in het “Buki di Pret”-pakket. De voltooide inzendingen moeten worden ingeleverd bij de Ban Serio-stand op de Aruba Aviation Expo op 2 juli, van 10.00 tot 16.00 uur. De Aruba Aviation Expo is een gratis evenement.

Deel dit artikel