Nieuws op Aruba

Recordbrekend bezoek van cruiseschip Mardi Gras aan Aruba brengt meer dan 6.000 toeristen

ORANJESTAD – Het was een drukke toeristische dag in het centrum van Oranjestad gisteren, dankzij het eerste bezoek van het cruiseschip Mardi Gras. Het schip, dat eigendom is van Carnival Cruise Lines, kwam aan op het eiland met een indrukwekkend aantal van 6.348 passagiers aan boord – een ongekend aantal voor een cruiseschip dat Aruba aandoet. 

Met een ander cruiseschip, de Carnival Horizon, ook in de haven, waren er vandaag meer dan 11.000 cruisetoeristen in Oranjestad.

Mardi Gras is een van de grootste en meest moderne megacruiseschepen van Carnival Cruise Lines. Het schip heeft een capaciteit van 6.500 passagiers, beschikt over negentien dekken en is 345 meter lang. Het schip wordt aangedreven door Liquid LNG, volgens kenners een zeer milieuvriendelijk systeem.

Veel schepen maken de overstap van diesel naar Liquid LNG, een ontwikkeling die door de Aruba Ports Authority, APA wordt verwelkomt. Het doel is om cruiseschepen in de toekomst in Aruba zelf Liquid LNG te laten tanken. Om dit mogelijk te maken hebben de regering en de APA een overeenkomst gesloten met Jaxport.

Het cruisetoerisme op Aruba heeft in de eerste vijf maanden een groei van zeventien procent geregistreerd, vergeleken met dezelfde periode in 2019. De voorspelling is dat de APA 2023 zal afsluiten met een herstel van 95 tot 100 procent in vergelijking met 2019. 

Deel dit artikel