Nieuws op Aruba

Secrets Hotel Aruba bouwt door na uitspraak rechter

ORANJESTAD – Three Rivers Real Estate, de ontwikkelaar van Secrets Baby Beach Hotel, doorbrak gisteren de stilte en reageerde op de huidige situatie, waarbij de rechtbank de hoofdbouw heeft verboden door te gaan. 

Het verantwoordelijke bedrijf verzekerde volledig de recente rechtelijke beslissing te respecteren die verband houdt met een geschil over een bouwvergunning in een specifiek gebied van het hotelproject. 

“Hoewel deze uitspraak de bouwactiviteiten in het betrokken gebied beperkt tot een gerechtelijke uitspraak, heeft het geen invloed op de voortzetting van de rest van het project, waarvoor de legale vergunning al onherroepelijk is verklaard door de rechtbank en de bouw al aan de gang is,” aldus het bedrijf.

Volgens het bedrijf erkent de gerechtelijke beslissing, uitgevaardigd door de rechtbank van eerste aanleg, de noodzaak om regulerende processen te volgen en heeft het bedrijf geïnstrueerd niet te bouwen in het betwiste gebied tot een gerechtelijke beslissing is genomen over de betwiste bouwvergunning door enkele bewoners van het gebied. 

“Hoewel we de rechtelijke beslissing respecteren met betrekking tot de bouwvergunning voor het betwiste gebied, zijn we blij dat we de bouwwerkzaamheden kunnen voortzetten in het deel van ons project waarvoor de wettelijke vergunningen onherroepelijk zijn verklaard. Deze werken zullen worden uitgevoerd in overeenstemming met alle regels en richtlijnen van de betrokken instanties. We wachten nu op de beslissing van de rechtbank over de betwiste gebieden,” zegt Alejandro Murcia, directeur van Three Rivers Real Estate.

Bovendien verzekerde het bedrijf dat ze zich blijven inzetten voor transparante communicatie en het onderhouden van een solide partnerschap met de mensen van San Nicolas en de hele gemeenschap van Aruba. 

Deel dit artikel