Nieuws op Aruba

Speciale Runway Run voor jarige luchthaven op Aruba

ORANJESTAD – Honderd hardlopers namen afgelopen weekend deel aan de eerste Aruba Airport Runway Run om een eeuw luchtvaart op Aruba te vieren. De organisatie was in handen van Aruba Airport Authority en Wings of Hope.

De deelnemers liepen meer dan vijf kilometer op de startbaan van de luchthaven, van Runway 11 naar Runway 29 en terug. 

Wings of Hope streeft ernaar om sociaal verantwoorde projecten uit te voeren die bijdragen aan het welzijn en de duurzame ontwikkeling van de Arubaanse gemeenschap. Met de Runway Run zamelden de organisatoren geld in voor Stichting Kinderhuis Imeldahof en Luna Foundation. Deze stichtingen werden gekozen door de medewerkers van de luchthaven via een bedrijfspoll.

Stichting Kinderhuis Imeldahof zorgt voor kinderen die tijdelijk niet in hun eigen huis kunnen wonen. Hier krijgen zij professionele begeleiding en een scala aan groepsactiviteiten. Stichting Luna zet zich in voor zieke, mishandelde en oudere honden. Ze werken aan voorlichting en onderwijs rond dierenwelzijn.

Alle deelnemers aan de Runway Run kregen veiligheidsvesten en heuptassen met hydratatiegordels. Aan de finish ontvingen ze een medaille en verse versnaperingen. Ook doneerde het WoH team 7.500 florin aan beide stichtingen.

Na afloop van het evenement werden er prijzen verloot, variërend van elektronica tot tuinbonnen. 

Deel dit artikel