Nieuws op Aruba

Aruba versterkt samenwerking met JetBlue Airways 

ORANJESTAD – De vraag naar Aruba als bestemming vanuit Amerika blijft groeien. Gisteren heeft de Aruba Tourism Authority A.T.A. met JetBlue Airways om de tafel gezeten om de samenwerking te versterken. 

JetBlue is van groot belang voor Aruba en wordt beschouwd als de tweede grootste luchtvaartmaatschappij wat betreft zitcapaciteit en de nummer één luchtvaartmaatschappij voor toeristisch vervoer naar het eiland, gezien de resultaten van de eerste helft van 2023. In deze periode bracht JetBlue meer dan 140 duizend bezoekers naar Aruba.

JetBlue vliegt vanuit drie belangrijke luchthavens, namelijk JFK, Newark en Logan Airport in Boston. Dat gebeurd met een A321Neo, die onder andere de premium service “Mint” aanbiedt op vluchten naar Aruba.

JetBlue vliegt deze maand in totaal 37 keer per week naar Aruba, waarvan 14 vanuit Boston, 22 vanuit JFK en 1 vanuit Newark.

Tijdens de bijeenkomst werden ook mogelijkheden besproken om te werken aan toekomstige plannen om het passagiersverkeer naar Aruba verder te vergroten en manieren te bespreken om de reiservaring voor bezoekers te verbeteren.

Winterseizoen

Naar verwachting neemt de zitcapaciteit voor het komende winterseizoen toe van zes dagelijkse vluchten naar negen. Ook werd bevestigd dat JetBlue tijdens dezelfde periode vluchten zal uitvoeren met de premium “Mint” service vanuit de JFK-markt.

Deze maand staat Aruba op de vijfde plaats voor wat betreft zitcapaciteit van JetBlue in het Caribisch gebied. Dit belang werd ook bevestigd doordat Aruba een topbestemming blijft voor JetBlue in de regio van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Deel dit artikel