Nieuws op Aruba

Aruba wil frauduleuze ED-card websites uit de lucht halen

ORANJESTAD – Aruba gaat kijken of het juridische stappen kan ondernemen tegen fakewebsites die valse ED Cards tegen betaling uitgeven. Toeristenorganisaties ATA en AHATA wil de website uit de lucht laten halen.

Nadat het nieuws over de frauduleuze websites een dag eerder bekend werd, zijn de organisaties bezig om het probleem in kaart te brengen om te voorkomen dat toeristen benadeeld worden. 

Het is niet bekend of er al toeristen misleid zijn en hebben betaald voor de ED Card, terwijl die eigenlijk gratis is.

Immigratie

Zoals eerder gemeld, heeft de immigratiedienst alarm geslagen vanwege een frauduleus geval met betrekking tot de website waarop de zogenaamde ED Card voor reizen naar Aruba moet worden aangevraagd. 

“De Immigratie van Aruba wil u waarschuwen en beschermen tegen een valse website die momenteel op internet circuleert. Let alstublieft goed op om mogelijke oplichting en/of verlies van persoonlijke informatie te voorkomen,” zo luidt de boodschap.

Volgens het hoofd van de immigratiedienst heeft deze valse website blijkbaar kosten in rekening gebracht voor de Online ED Card van Aruba. “Deze website behoort niet tot, noch heeft het enige connectie met de Online ED Card van de Immigratie van Aruba,” zo luidt de boodschap. 

De valse website is: https://www.embarkation-aruba.com/, terwijl de juiste website https://edcardaruba.aw/ is. Het probleem is dat degenen die deze valse website hebben gemaakt, mensen proberen te laten betalen voor de reiskaart, terwijl dit proces helemaal gratis is. 

Deel dit artikel