Nieuws op Aruba

Arubaanse koning en koningin leiden straatparade Zomercarnaval Rotterdam

ROTTERDAM – Het Rotterdam Zomercarnaval is zaterdag officieel van start gegaan met de inauguratie van de nieuwe Zomercarnaval Queen en King. De finale van de Royal Election vond plaats in de Doelen, waar de Arubaanse Sharicia Hasham en Orwin Gomes werden uitgeroepen tot de winnaars.

De start van het Zomercarnaval in Rotterdam werd groots gevierd met de Royalty Election, een evenement waarbij deelnemers streden om de titel van nieuwe Queen of King Zomercarnaval. De gekozen Queen en King vervullen een centrale rol tijdens de straatparade van het Zomercarnaval. Op zaterdag 29 juli leiden beide royals als King en Queen de iconische straatparade door de stad.

Gedurende een jaar hebben ze het privilege om de titel te dragen en als ambassadeurs op te treden voor het Zomercarnaval Rotterdam en de Zomercarnaval Stichting in Nederland. Ze vertegenwoordigen zowel het evenement als de organisatie, zowel binnen als buiten Nederland.

LGBTQI+

Orwin Gomes (30), een Arubaanse Rotterdammer, combineert de kunst van muziek, dans en modellenwerk in zijn dagelijks leven. “Samen met de carnavalsgemeenschap en mijn familie op Aruba hebben we ons voorbereid op carnaval; van het maken van kostuums tot het opbouwen en versieren van praalwagens. 

Als Carnavalista brengt hem dit veel plezier en het heeft hem geleerd om te organiseren en mensen bij elkaar te brengen. Als King Carnaval 2023 wil ik mijn kennis overdragen, mensen aanmoedigen om hun talent te ontwikkelen, vrijheid en zelfverzekerdheid te ervaren – ook als het gaat om de LGBTQI+ gemeenschap – want ik geloof in de kracht en potentie van iedereen.

Diehard

De Arubaanse Sharicia Hasham (24) verliest zichzelf graag in de ritmes en bewegingen van dans en brengt haar creatieve visie tot leven door middel van video-editing en social media beheer als freelance professional. 

“Carnaval heeft van jongs af aan een speciaal plekje in mijn hart en het is een eer om de carnavalscultuur in Nederland te vertegenwoordigen als de Queen Zomercarnaval.” 

Ze beschouwd zichzelf als een diehard Carnavalista. “Ik voel me verantwoordelijk om dit vreugdevolle feest van diverse culturen samen met jullie te vieren en daarom draag ik graag de titel Queen Zomercarnaval”.

Deel dit artikel