Nieuws op Aruba

Arubaanse vrijwilligers van “Guana chat” nu ook voor jongeren op Bonaire beschikbaar

ORANJESTAD – Bonaire kent een nieuwe gratis hulplijn voor jongeren, Guana Chat. Het promotieteam van deze dienst heeft inmiddels informatieve sessies gehouden op alle basisscholen op Bonaire. Het promotieteam heeft de hulplijn en de website bij groepen 5 tot 8 van de basisscholen gepresenteerd en ouders hebben via de scholen een informatieve brief ontvangen. 

De telefonische hulplijn is opgezet voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 21 jaar en biedt een veilige, anonieme plek om te praten over allerlei onderwerpen. Het initiatief voor Guana Chat is een samenwerking tussen de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de openbare lichamen BES en de kindertelefoon op Aruba, Telefon pa Hubentud.

De Arubaanse mentoren, die de telefoontjes opnemen, zijn getrainde vrijwilligers met ervaring in de kindertelefoon die al 25 jaar in Aruba functioneert. Ze bieden ondersteuning in vier talen en dankzij uitgebreide culturele voorlichting over Bonaire zijn ze goed op de hoogte van de lokale onderwijscontext en tradities.

“Het is mooi dat de hulplijn er nu op alle Caribisch-Nederlandse eilanden is”, aldus de Nederlandse staatssecretaris Van Ooijen. “Het is erg belangrijk dat kinderen en jongeren een plek hebben waar ze terechtkunnen met hun zorgen en vragen.”

Deel dit artikel