Nieuws op Aruba

Chauffeur zonder rijbewijs raakt van de weg en beschadigt drie lichtpalen

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – Vanochtend vroeg kwamen bewoners van Paradera, in het gebied van Jaburibari, zonder stroom te zitten. Een chauffeur in een Suzuki Swift verloor de controle over het stuur en botste tegen een lichtpaal. Het ongeval vond plaats bij de rotonde in Paradera die leidt naar Jaburibari.

Door de impact braken nog twee andere lichtpalen. In totaal zijn er drie lichtpalen beschadigd geraakt tijdens het ongeval. De chauffeur van de Swift testte positief op alcoholgebruik en werd ter plaatse aangehouden. Bovendien bleek hij geen rijbewijs te hebben.

De politie heeft de weg afgesloten om de schade op te nemen. Ook heeft men het nutsbedrijf Elmar ingeschakeld om aan het werk te gaan en de stroom weer aan de bewoners te herstellen. Het heeft enkele uren geduurd om de drie lichtpalen te herstellen en de stroom te herverbinden.

Het voertuig liep aanzienlijke schade op en moest met een takelwagen worden verwijderd om het verkeer weer normaal te laten verlopen.

Arrestatie

Dezelfde ochtend heeft de politie ook twee mannen in Playa gearresteerd omdat ze onder invloed van alcohol waren. Een man omdat hij reed onder invloed van alcohol, de andere man omdat hij onhandelbaar was bij een appartementencomplex in de Bushistraat.

De politie heeft hen in hechtenis genomen en naar het politiebureau gebracht, waar ze voor een assistent-officier van justitie verschenen. Deze officier zal beslissen over hun verdere detentie of vrijlating. Voor nu zullen beide mannen de komende uren achter tralies doorbrengen.

Deel dit artikel