Nieuws op Aruba

Embassy Suites Aruba moet stoppen met strandaanleg

Foto - Noticacla

ORANJESTAD – De rechtbank van Aruba heeft gisteren besloten dat Natura Development, het bedrijf achter Embassy Suites, geen werkzaamheden mag uitvoeren op het strand voor het hotel zonder een vereiste ontheffing. 

Het gaat hier specifiek om het verwijderen van zeegrasvegetatie op de betreffende locatie. Indien Natura Development deze uitspraak negeert, riskeert het een boete van één miljoen florin per dag, met een maximum van 25 miljoen florin. 

Deze beslissing komt na een versnelde behandeling van de zaak door de rechtbank, die minder tijd nodig had om tot een oordeel te komen. Hierdoor is het voorlopig niet mogelijk om werkzaamheden voort te zetten totdat er duidelijkheid is over de ontheffing en of deze zal worden verleend door de Arubaanse regering.

Het geschil, dat op 7 juli werd aangespannen door Aruba Birdlife Conservation, betreft de eigenaren van Embassy Suites, Natura Development NV. ABC eiste dat het bedrijf zou stoppen met het aanpassen van het strand voor het hotel, omdat dit schade toebracht aan de beschermde zeegrasvegetatie. 

Het vonnis heeft belangrijke gevolgen voor Embassy Suites en Natura Development, aangezien het hun plannen om het strand aan te passen voorlopig heeft stopgezet tegen straffe van een hoge dwangsom.

De kwestie van de ontheffing blijft nu cruciaal, aangezien de toekomst van de werkzaamheden afhankelijk is van de goedkeuring van de regering. 

Deel dit artikel