Nieuws op Aruba

Immigratiedienst Aruba waarschuwt voor valse online ED Cards

ORANJESTAD – De Immigratiedienst van Aruba waarschuwt voor een frauduleuze website die de zogenaamde ED Card voor reizen naar Aruba aanmaakt. 

De ED-kaart staat voor Embarkation-Disembarkation Card en is een belangrijk document voor reizigers die naar Aruba reizen. Dit is een kaart die alle bezoekers moeten invullen wanneer ze naar Aruba reizen. 

De informatie op de ED-kaart wordt gebruikt voor immigratiedoeleinden en vraagt om basisinformatie zoals naam, geboortedatum, paspoortgegevens, verblijfsinformatie en gezondheidsinformatie.

Traditioneel was de ED-kaart een fysiek document dat op het vliegtuig moest worden ingevuld. Maar Aruba heeft nu een online ED-kaart systeem, waarbij reizigers de kaart online kunnen invullen en indienen voordat ze naar Aruba reizen. 

Volgens het hoofd van de Immigratiedienst probeert de nepwebsite geld te vragen voor de Online ED Card van Aruba. “Deze website behoort niet toe aan en is niet gerelateerd aan de Online ED Card van Immigratie Aruba”, waarschuwt de dienst. De valse website is https://www.embarkation-aruba.com/, terwijl de officiële website https://edcardaruba.aw/ is.

Het probleem is dat de makers van de nepwebsite de reizigers willen laten betalen, terwijl het invullen van de kaart volledig gratis is. 

Deel dit artikel