Aruba

Invoering BBO aan de grens opnieuw uitgesteld

ORANJESTAD – De Arubaanse overheid heeft de datum voor de invoering van de Belasting op Bedrijfsomzetten (BBO) aan de grens opnieuw uitgesteld. Minister van Financiën, Xiomara Maduro, bevestigde donderdag wat het niet mogelijk is om de heffing aan de grens per 1 juli in te voeren, aangezien de wet nog niet behandeld is.

De Arubaanse overheid wil een vorm van BBO invoeren bij de grens. Dit zou betekenen dat belasting wordt geheven op goederen en diensten die het land binnenkomen, wat in veel gevallen import betreft. Het idee is om deze belasting te heffen op het moment dat goederen het land binnenkomen, om zo belastingontwijking te voorkomen en ervoor te zorgen dat de overheid inkomsten ontvangt van goederen die worden geïmporteerd voor verkoop op het eiland.

Parlement

Aanvankelijk moest de wet al op 1 juni worden ingevoerd, maar deze datum werd niet gehaald omdat de wet het parlement nog niet had bereikt. De voorzitter van het parlement, Edgard Vrolijk, bevestigde destijds zelf dat de behandeling niet zou lukken en dat het zou worden doorgeschoven naar de volgende maand.

De wet is inmiddels in het parlement aangekomen, maar was niet klaar voor behandeling en gezien het feit dat het gisteren 1 juli was, is er voor gekozen om de datum voor de derde keer uit te stellen. De invoeringsdatum is nu vastgesteld op 1 augustus.

Daarnaast is verzekerd dat er meer aanpassingen aan de wet zijn gemaakt, zoals gevraagd door vakbonden.

Deel dit artikel