Nieuws op Aruba

Joran van der Sloot voelt zich beter in een Amerikaanse gevangenis

Foto NoticiaCla

ALABAMA – Joran van der Sloot past zich goed aan in Amerikaanse gevangenis, beter dan in Peru, schrijft een nieuwsportaal ‘The Messenger’ in Amerika. Hij verblijft momenteel in Shelby County, Alabama. 

Volgens bronnen in de gevangenis voelt Van der Sloot zich daar veel comfortabeler dan in Peru, aldus een gevangenisbewaker. Hij krijgt meer vrijheden en voelt zich op zijn gemak.

In oktober staat Van der Sloot gepland om voor de rechtbank te verschijnen, volgens gerechtelijke documenten. Tot die tijd blijft hij in de gevangenis in Alabama. In tegenstelling tot Peru hoeven gevangenen in Shelby-gevangenis niet 23 uur per dag in hun cel te blijven. Overdag kunnen ze samenkomen in recreatieruimtes of andere gemeenschappelijke ruimtes, alleen ’s avonds keren ze terug naar hun cel.

Vorige maand werd Van der Sloot uitgeleverd aan de Verenigde Staten vanuit Peru vanwege een afpersingszaak tegen hem. Hij moet minstens twee jaar aanwezig zijn in de Verenigde Staten en zal daarna terugkeren naar Peru om zijn gevangenisstraf van 28 jaar uit te zitten voor de moord op een Peruaanse vrouw in 2010. In de Verenigde Staten wacht hem mogelijk nog een andere straf als hij schuldig wordt bevonden.

Deel dit artikel