Nieuws op Aruba

Mogelijk tropische depressie richting Aruba, Curaçao en Bonaire verliest kracht

MIAMI – Het tropische systeem AL95, heeft slechts een beperkte regenactiviteit in verband met een klein lagedrukgebied op ongeveer 1600 kilometer ten oosten van de Caribische eilanden. Was er eerder kans op vorming en dus op een depressie, nu lijkt dat minder het geval, zegt het National Hurricane Center in Miami.

De verwachte omgevingsomstandigheden zijn marginaal gunstig voor enige geleidelijke ontwikkeling, toch is er nog kans dat dit systeem de komende dagen kan uitgroeien tot een tropische depressie terwijl het westwaarts beweegt over de tropische Atlantische Oceaan en de oostelijke Caraïbische Zee.

Het systeem berekt naar verwachting halverwege de week de centrale Caraïben, waar het geconfronteerd wordt met ongunstige hogere luchtstromingen, wat de kans op vorming vermindert. Inwoners van de Kleine Antillen, inclusief de eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire, zouden de voortgang van dit systeem in de gaten moeten houden.

De kans op vorming van dit systeem is volgens Miami voor de komende 48 uur laag, ongeveer 30 procent. Op een termijn van zeven dagen wordt de kans als gemiddeld geschat, ongeveer 40 procent.

Deel dit artikel