Nieuws op Aruba

Nieuwste geleide-raketschip, de USS Carl M Levin van de Amerikaanse marine maakt havenbezoek in Aruba

ORANJESTAD – De USS Carl M Levin, het nieuwste Arleigh Burke-klasse geleide-raketschip van de Amerikaanse marine is op dit moment op Aruba, waar het een havenbezoek brengt. Het schip blijft tot en met vrijdag, zo maakt het Amerikaanse consulaat op Curaçao bekend.

Het bezoek markeert het eerste havenbezoek aan het Nederlands Caribisch gebied door een schip van de 3e Vloot, de Pacific Fleet in meer dan acht jaar. Het schip staat onder bevel van Commandant Kelly Craft.

De USS Carl M Levin is vernoemd naar de inmiddels overleden senator Carl M. Levin, de langst dienende senator van Michigan en gedurende zijn 36-jarige loopbaan in de Amerikaanse Senaat lid of voorzitter van de Commissie voor de Strijdkrachten. Het schip werd op 24 juni 2023 in Baltimore, Maryland in gebruik genomen en heeft een bemanning van 42 officieren en 247 matrozen.

Met als motto Tenacious in the Fight, Volhardend in de strijd, belooft de USS Carl M Levin een indrukwekkend zicht te zijn tijdens haar verblijf in Aruba. Meer informatie over het schip is te vinden op de website van de Amerikaanse marine.

Deel dit artikel