Nieuws op Aruba

Team Aruba wint 16 medailles op Spelen van 2023

Foto - Comite Olimpico Arubano

ORANJESTAD – Team Aruba heeft geschiedenis geschreven op de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen van 2023 in San Salvador. Het team heeft alle verwachtingen overtroffen door een recordaantal van 16 medailles te behalen, bijna het dubbele van de negen medailles die in 2018 werden gewonnen.

Team Aruba heeft een buitengewone prestatie geleverd met het winnen van in totaal 16 medailles in diverse sporten: twee gouden en vier zilveren medailles in zwemmen, met een spelrecord op de 50m borstslag door Mikel Schreuders, een gouden medaille in boogschieten, twee zilveren en vier bronzen medailles in kunstzwemmen, een zilveren medaille in zeilen, en een bronzen medaille elk in taekwondo en BMX-fietsen. Deze prestaties hebben Aruba naar een 12e plaats op het algemene medaillebord gebracht, een verbetering ten opzichte van de 13e plaats in 2018.

Foto – Mikel Schreuders, Comite Olimpico Arubano

De volgende Reto Centroamericano y del Caribe (Olympische Spelen voor Centraal Amerika en het Caribisch gebied) zal plaatsvinden in de Dominicaanse Republiek in 2026.

Deel dit artikel