Aruba

TUI-zaterdagvlucht naar Aruba verhuist vanaf 30 oktober naar de zondag

RIJSWIJK – TUI vliegt komende winter net als nu drie keer per week op Aruba, maar de zaterdagvlucht verhuist naar zondag. Deze vlucht en de maandagvlucht gaan non-stop. De donderdagvlucht gaat via Curaçao.

De terugreis naar Amsterdam was op donderdag altijd non-stop en op zaterdag via Bonaire en maandag via Curaçao. Vanaf 30 oktober gaat de donderdagvlucht rechtreeks en de andere twee vluchten via Curaçao. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 787 Dreamliner.

Curaçao

Tui vliegt vanaf 30 oktober ook elke dag twee keer naar Curaçao. Veertien keer in totaal, drie vluchten wekelijks erbij. Nu vliegt de luchtvaartmaatschappij alleen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag met twee toestellen.

Van de twee vluchten gaat er in ieder geval elke dag één vlucht nonstop naar Curaçao, de tweede vlucht gaat via Aruba, Bonaire of Punta Cana in de Dominicaanse Republiek. Wie non stop wil vliegen moet net als nu goed opletten bij het boeken.

Bonaire

De uitbreiding naar Curaçao lijkt ten koste te gaan van Bonaire. Die wordt nu nog elke dag, maar via een tussenstop bedient vanuit Amsterdam, Dat wordt vanaf 30 oktober vijf keer per week en niet meer op donderdag en zondag. Drie keer per week gaat het vliegtuig nonstop-, op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Maar het aantal stoelen vermindert niet, volgens Rick van der Pluijm hoofd TUI Dutch Caribbean. “Het gaat zelfs iets omhoog. We hebben per vlucht namelijk meer stoelen voor Bonaire gepland komende winter.”

TUI zegt die extra stoelen uit een andere verdeling van de combi-vluchten naar andere Caribische bestemmingen te halen.

De terugreis van Kralendijk naar Amsterdam is nu nog zeven keer per week rechtstreeks, dat wordt vanaf 30 oktober twee keer per week non-stop naar Amsterdam, op maandag en woensdag en via Curaçao op dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Cabincrew

Om alle vluchten uit te kunnen voeren, heeft TUI onlangs achttien nieuwe lokale cabin crew leden op Curaçao geworven. Naast Nederlands spreken zij ook allemaal Papiaments.

Met deze nieuwe collega’s heeft TUI inmiddels een groep van zo’n zestig lokale cabincrew die speciaal op de route van en naar de ABC-eilanden kan worden ingezet.

Deel dit artikel