Nieuws op Aruba

Wingo vliegt direct vanuit Cali op Oranjestad

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Wingo vliegt direct vanuit Cali op Oranjestad. Gisteren kwam de inaugurele vlucht aan op luchthaven Beatrix.

Wingo heeft momenteel drie directe routes naar Aruba. De routes van Bogota en Medellin vervoeren al 41 procent van het totale aantal passagiers uit Colombia naar Aruba tot mei 2023. De toevoeging van de Cali route, zo wordt verwacht, zal dit percentage verhogen en de commerciële en toeristische relatie tussen Colombia en Aruba te versterken.

De Arubaanse toeristenorganisatie A.T.A. ziet de nieuwe luchtverbinding als onderdeel van de diversificatie van de primaire markt. Het resultaat hiervan is dat de Latijns-Amerikaanse markt jaarlijks met gemiddeld vijf procent is gegroeid van 2011 tot 2019, zonder de Venezolaanse markt mee te rekenen.

De marktdiversificatiestrategie is niet alleen bedoeld om het toerisme uit de VS te diversifiëren, maar ook om door te gaan met groeien en het maximale potentieel uit elk van de regio’s waar Aruba aanwezig is te halen, met als doel meer belangrijke steden met ons eiland te verbinden.

“Dit soort initiatieven stimuleert Colombianen om onze bestemming, Aruba, te kiezen om hun vakantie door te brengen. Deze nieuwe route zal inwoners van Cali in staat stellen ons “One Happy Island” direct te bezoeken, en draagt zo bij aan de diversificatie van de Colombiaanse markt – de belangrijkste markt in Latijns-Amerika waarmee we onlangs 40 jaar toeristische banden hebben gevierd”, zegt  Ronella Croes namens de Aruba Tourism Authority.

Deel dit artikel