Nieuws op Aruba

Aruba airport ziet voortdurende groei in passagiersverkeer en uitbreiding van bestemmingen

ORANJESTAD – Tijdens een jaarlijkse marketing retraite in New York heeft Jo-Anne Meaux-Arends van de Arubaanse Airport een optimistisch beeld geschetst van het aanhoudende herstel van het passagiersverkeer op Aruba Airport.

Meaux-Arends benadrukte de indrukwekkende groei en ontwikkeling van de luchthaven, met non-stop diensten naar meer dan 45 bestemmingen, waarbij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verantwoordelijk zijn voor driekwart van de belangrijkste bezoekers van Aruba.

De luchthaven stond op nummer 4 in termen van groei onder Caribische vergelijkbare markten, één plaats hoger dan in 2019.

Volgens Meaux-Arends maakt de luchtvaartindustrie wereldwijd een opmerkelijke opleving door, met een verwachte capaciteit van 100 procent van het pre-pandemische niveau in 2023 en een verwachte groei van +2 procent op de Amerikaanse markt.

Tijdens de retraite werden ook updates gedeeld over het luchtverkeer van Aruba Airport in 2023 en voorspellingen voor 2024. Meaux-Arends wees op de sterke vraag naar vluchten naar Canada in de winter van 2023, met Air Canada die haar Toronto-Aruba service hervat en extra frequenties van WestJet en Sunwing.

Ook de groeiende belangstelling voor reizen naar de Amerikaanse markt werd benadrukt, met verhoogde frequenties van luchtvaartmaatschappijen naar het eiland in de winter van 2023.

Opmerkelijke voorbeelden zijn Spirit Airlines die haar frequenties op de Fort Lauderdale route verhoogt naar dagelijkse vluchten, JetBlue die vluchten vanuit Newark uitbreidt en Delta Air Lines die een tweede dagelijkse vlucht toevoegt op de Atlanta-Aruba route, evenals verhoogde frequenties op de Boston en JFK routes. Ook Southwest Airlines zal bijdragen met een extra vlucht op zaterdag.

Deel dit artikel