Aruba

Arubaanse Sarah Quita Offringa is met 14e titel de onbetwiste koningin van het windsurfen

FUERTEVENTURA – Sarah Quita Offringa is de onbetwiste koningin van het windsurfen. Ze heeft opnieuw geschiedenis geschreven door haar veertiende wereldtitel te behalen in de discipline freestyle tijdens de 2023 Fuerteventura PWA Grand Slam. Dat meldt 297sportsaruba.com.

Haar windsurfavontuur begon op tienjarige leeftijd tijdens de Bonaire Regatta in 2001. Als jong meisje boekte Sarah Quita al opvallende resultaten, waaronder een tweede plaats in freestyle bij de Bonaire Regatta 2001 en een derde plaats in de categorie new kids bij het racen.

Haar talent bleef groeien, en in 2003 nam ze deel aan haar eerste PWA-evenement, de Bonaire Freestyle in Lac Bay. Vanaf dat moment begon Sarah aan haar reis in de Professional Windsurfing Association. In 2008 behaalde ze haar eerste wereldtitel in freestyle en sindsdien heeft ze deze titel niet meer uit handen gegeven.

Sarah Quita Offringa’s indrukwekkende palmares omvat niet minder dan 21 wereldtitels, waarvan veertien in freestyle, vijf in slalom en twee in wave. Haar suprematie in de windsurfwereld is ongeëvenaard en ze blijft een bron van inspiratie voor windsurfers over de hele wereld, volgens 297sportsaruba.

Diecdaarop laat volgen: ‘Met elk nieuw wereldkampioenschap verheft Sarah Quita Offringa zichzelf naar een nog hoger niveau van windsurflegende. Haar toewijding, doorzettingsvermogen en vaardigheden hebben haar tot een onsterfelijke in de wereld van windsurfen gemaakt.’

Deel dit artikel