Aruba

Benzineprijs op Aruba bereikt deze maand hoogste niveau van 2023

ORANJESTAD – De benzineprijs op Aruba stijgt deze maand naar het hoogste niveau van het jaar. Afgelopen maand kostte een liter benzine iets meer dan 2,56 florin, maar morgen stijgt dit met 12,4 cent, wat neerkomt op bijna 2,69 florin.

De prijzen zijn bekend gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling.

Opmerkelijk is dat de benzineprijs dit jaar niet eerder zo hoog is geweest. In november vorig jaar was de prijs al eens 2,69 florin, maar daarna daalde deze en bereikte in februari het laagste punt van 2,44 florin.

Diesel

Diesel heeft juist een omgekeerd patroon gevolgd. In november vorig jaar betaalde je nog 2,85 florin per liter, maar vorige maand daalde de prijs naar het laagste niveau van 2023, 2,12 florin per liter. Vandaag stijgt de prijs weer naar ruim 2,25 florin, een prijdverhoging van 13,1 cent per liter.

Maar de grootste stijging is te zien bij kerosine. Vandaag bedraagt de prijs nog 1,92 florin per liter, maar morgen zal deze met 13,3 cent stijgen naar iets meer dan 2,05 florin.

Deel dit artikel