Nieuws op Aruba

Gedeelte Aruba worstelt met energie- en internetproblemen

ORANJESTAD – Sinds afgelopen zaterdag hebben bewoners van de Noordelijke regio van het eiland, met name in het Kamai-gebied, te maken met aanhoudende internetproblemen en wifi-storingen. 

Rond 17:00 uur begonnen bewoners hinder te ondervinden bij het verkrijgen van toegang tot wifi en mobiel internet op hun apparaten. De oorzaak is nog niet bekend.

De timing van deze problemen is ongelukkig, omdat scholen juist op het punt staan om hun deuren te openen voor het nieuwe schooljaar. Docenten die in het Noordelijke deel van het eiland wonen, hebben moeilijkheden ondervonden bij hun voorbereidingen voor het onderwijsjaar, als gevolg van deze aanhoudende ongemakken.

Het effect reikt verder dan enkel het Onderwijs; veel thuiswerkers hebben moeten zoeken naar alternatieven om hun taken uit te voeren. Tot overmaat van ramp bleef de internetdienst van SETAR ontoegankelijk tot aan zondagmiddag.

In reactie op de onrust die is ontstaan, heeft SETAR aangegeven dat er momenteel wordt gewerkt aan het oplossen van het probleem en dat een update zal volgen om de gemeenschap te informeren over de voortgang en verwachte hersteltijd.

In een officiële verklaring aan degenen die klachten hebben ingediend, luidt het bericht: “Dank u voor het contacteren van SETAR. Momenteel ervaren we onderbrekingen in de internetdienst in verschillende gebieden. Onze technici werken eraan om de service zo snel mogelijk te herstellen. Onze excuses voor het ongemak.”

Deze gebeurtenissen volgen kort op eerdere stroomstoringen die delen van het eiland troffen, waarbij sommige gebieden bijna zes uur zonder stroom kwamen te zitten. De situatie heeft geleid tot een groeiende bezorgdheid onder de bewoners over de consistentie en betrouwbaarheid van de basisvoorzieningen die nodig zijn voor een normaal functionerend dagelijks leven.

Deel dit artikel