Aruba

Nederlandse coronacriticus sluisde donaties gedeeltelijk naar Aruba

Een-uitzending-van-BPOC2020-met-uiterst-rechts-Jade-K. | ©-YouTube

De omstreden coronacriticus Pieter K. (58) wordt beschuldigd van verduistering, oplichting en witwassen na het ophalen van 380.000 euro aan donaties. Het Openbaar Ministerie in Nederland beweert dat hij meer dan 64.000 euro hiervan privé heeft besteed in het buitenland, waarvan ruim 33.000 euro op Aruba, waar zijn zoon woont.

Ondanks een maandelijkse uitkering van ongeveer 1.225 euro en sporadische inkomsten als internetpastor, heeft K. sinds 2020 64.056 euro in het buitenland uitgegeven, waarvan 33.456 euro op Aruba. Zijn vrouw en dochter ontvingen respectievelijk 86.728 euro en 50.610 euro, terwijl hij zijn zoon 38.851 euro schonk.

K. werd samen met zijn echtgenote en dochter in maart gearresteerd en wordt nu voorbereid voor een strafzaak wegens de verduistering, oplichting en witwassen van donaties. Vader en dochter werden ontslagen als bestuurders van de omstreden ‘onderzoekscommissie’ BPOC2020, waarbij justitie beweert dat ze donaties voor persoonlijk gebruik hebben ingezet, tegen de statuten van de stichting in.

De zaak heeft ironie in zich, omdat Pieter K. als bekende coronacriticus opkwam voor rechtvaardigheid, maar nu wordt beschuldigd van financiële onregelmatigheden. Curator Mathieu Souren is aangesteld als bestuurder van de stichting, maar heeft weinig te verhalen aangezien K. weinig bezittingen heeft en donateurs zich niet hebben gemeld als schuldeisers.

Deel dit artikel