Nieuws op Aruba

Opnieuw vertraging in Aruba bij oplevering Columbusstraat/Wilhelminastraat

ORANJESTAD – Aruba heeft opnieuw te kampen met een projectvertraging die een impact heeft op de stedelijke revitalisatie. Deze vertragingen, die begonnen in mei 2023, hebben voornamelijk te maken met onverwachte problemen met ondergrondse infrastructuur in de Columbusstraat en Wilhelminastraat.

In mei 2023 werd het revitalisatieproject in Oranjestad voor het eerst vertraagd door een onvoorziene beschadiging aan een rioolbuis. Dit probleem dwong de Dienst Openbare Werken (DOW) om de geplande verfraaiingswerkzaamheden aan de straten tijdelijk stop te zetten. 

In juli 2023 werden de werkzaamheden hervat nadat de juridische en financiële aspecten van het rioolprobleem waren opgelost. De herstelwerkzaamheden aan de rioolleidingen zouden naar verwachting acht weken duren. Helaas werd de voortgang opnieuw belemmerd door verdere problemen met de riolering, waardoor het project opnieuw werd uitgesteld.

Gisteren, 1 augustus kondigde DOW aan dat de oplevering van het project verder wordt uitgesteld tot oktober, een aanzienlijke vertraging ten opzichte van de oorspronkelijke opleveringsdatum in februari. Deze recentste vertraging is het gevolg van onvoorziene grondproblemen die tijdens het werk aan het licht kwamen. De werkzaamheden omvatten nu ook het graven, het plaatsen van pijpen en het sluiten van het oude achterprofiel. Na deze werkzaamheden zal men beginnen met het leggen van klinkers op de weg.

Ondanks de talrijke tegenslagen blijft DOW optimistisch en houdt het vast aan de nieuwe opleveringsdatum in oktober. 

Deel dit artikel