Aruba

Ryçon Santos Do Nascimento richt nieuwe politieke partij op

Foto: Noticiacla

ORANJESTAD – Aruba heeft een nieuwe politieke partij, Lucha Pa Reforma, ook wel bekend als Partido LPR, opgericht door de huidige onafhankelijke parlementariër Ryçon Santos Do Nascimento.

Gisteravond maakte de oud-AVP’er het nieuws bekend tijdens het programma Noticiacla LIVE. Volgens de politicus is het doel om belangrijke hervormingen door te voeren binnen de overheid, te beginnen bij het parlement.

Integriteit

Ryçon Do Nascimento begon zijn politieke carrière toen hij op de lijst van de groene partij AVP stond in 2021. Maar twee jaar later, in april 2023, stelde Santos Do Nascimento de integriteit van zijn partij ter discussie. Volgens de politicus waren alle kreten van de AVP om Aruba te redden niet meer dan een excuus om eigen belangen te dienen.

Aanleiding hiervoor was dat AVP-politici, zoals Mike De Meza, maar ook Paul Croes en Benny Sevinger geconfronteerd werden met beschuldigingen van corruptie, tot aan de rechter toe. Maar de partij hield hen, volgens Santos Do Nascimento de hand boven het hoofd.

Deel dit artikel