Aruba

Stroomvoorziening Aruba blijft de komende twee weken kwetsbaar

De stroomvoorziening in bepaalde delen van Aruba blijft kwetsbaar de komende twee weken. Dat meldt woordvoerder Audrey Croes van ELMAR aan nieuwspartner Noticiacla. De situatie wordt bemoeilijkt door het aanleggen van een nieuw Onderstation in Sabana Blanco, waarbij diverse 60KV-kabels worden verplaatst. 

Om dit werk uit te voeren, worden belastingen van deze kabels overgebracht naar alternatieve routes om de stroomverdeling te handhaven. ELMAR werkt doorgaans aan reparaties zonder de stroomvoorziening te onderbreken, maar de huidige omstandigheden vereisen extra aandacht.

Afgelopen dinsdag, tijdens werkzaamheden aan het Onderstation Sabana Blanco, beschadigde een aannemer verschillende kabels, waaronder een 60KV-stroomtransmissiekabel die stroom levert aan het Playa Central-gebied en omliggende buurten. Dit leidde tot een stroomonderbreking in het gebied.

“Om mogelijke gevaren te voorkomen en de veiligheid van technici op de locatie van het incident te waarborgen, hebben we de stroomtoevoer in het Playa Central-gebied onmiddellijk onderbroken”, legde Croes uit. “Tegelijkertijd hebben we de beschadigde sectie van de kabel geïsoleerd en de rest van de 60KV-stroomtransmissiekabel en de 60KV-installatie afgesloten.”

Na het isoleren van het probleem met de stroomtransmissiekabel, heeft ELMAR een oplossing geïmplementeerd om de belasting van de gebroken kabel over te brengen naar andere kabels. Dankzij de flexibiliteit van het ELMAR-stroomnetwerk is de stroomvoorziening hersteld in het getroffen gebied via alternatieve routes. In situaties van stroomonderbreking verplaatst ELMAR de belasting naar alternatieve routes om de stroomvoorziening zo snel mogelijk te herstellen.

Maar deze verplaatsing van stroom naar alternatieve kabels om de stroomvoorziening te herstellen, heeft geleid tot een delicate situatie. De alternatieve kabels droegen al extra ladingen door lopende werkzaamheden aan het Onderstation Sabana Blanco. Dit heeft het technische team voor een extra uitdaging gesteld. Na het incident van gisteren moest de belasting van een beschadigde kabel naar meerdere alternatieve kabels worden overgebracht.

ELMAR krijgt ondersteuning van extra technici van Prysmian uit Nederland om te helpen met de huidige situatie. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer twee weken duren.

Deel dit artikel