Aruba

Twee arrestaties en veel drugs bij inval San Nicolas

SAN NICOLAS – Afgelopen zaterdag heeft de Narcoticabrigade in samenwerking met de politie een grootschalige actie uitgevoerd in San Nicolas, waarbij een marihuanaplantage en aanzienlijke hoeveelheden drugs in een woning werden ontdekt. Tijdens de operatie werd ook een vuurwapen en aanzienlijke hoeveelheid munitie aangetroffen.

De Narcoticabrigade heeft een man met de initialen A.A.M. van 32 jaar oud en een vrouw met de initialen R.N.A. van 25 jaar oud, beiden geboren op Aruba, gearresteerd. Verdere arrestaties worden niet uitgesloten.

De Narcoticabrigade is een eenheid van het Arubaanse Politiekorps die officieel is opgericht op 1 augustus 2023. De eenheid onderzoekt alle aspecten van drugshandel, zowel vanuit huizen, op straat, via bezorgdiensten, op sociale platforms als in hotelgebieden.

Tevens onderzoeken zij drugs die door de Douane, de Amerikaanse douane op de luchthaven, door ambtenaren van de luchthavenautoriteit (KIA) en bij elk politioneel onderzoek worden aangetroffen.

Deel dit artikel