Nieuws op Aruba

Vuilverwerker Serlimar uit ‘Surseance van betaling’

ORANJESTAD – Serlimar verkeert niet meer in financiële nood.  De ‘surseance van betaling’ die aan de vuilverwerker werd verleend om haar financiën en operaties te kunnen herstructureren, is opgeheven. 

Volgens verantwoordelijk minister Arenda kan Serlimar haar schulden weer betalen en normaal gaan functioneren.

Serlimar kreeg voor het eerst een voorlopig uitstel van betaling op 19 mei 2020 om een mogelijk faillissement te voorkomen. De reden voor deze stap lag in de financiële situatie van het bedrijf en haar onvermogen om haar financiële verplichtingen na te komen. 

Met het vonnis destijds konden schuldeisers geen betaling eisen, of nog erger, faillissement aanvragen vanwege wanbetaling. 

Definitief

In mei 2022 heeft de rechtbank Serlimar een definitieve Surseance van Betaling verleend, wat betekent dat zij anderhalf jaar de tijd kreeg om haar financiële situatie op te helderen, tot en met augustus dit jaar. 

De meeste crediteuren gingen akkoord met uitstel. Een van de grootste bedragen betrof dertien miljoen florin schuld aan belastingen, gevolgd door acht miljoen aan andere crediteuren. 

Deel dit artikel