Nieuws op Aruba

WEB Aruba test frequentiecontrolesysteem, minimale kans op stroomuitval

ORANJESTAD – Het Arubaanse water- en energiebedrijf WEB zal op 3 en 4 augustus tests uitvoeren in haar RECIP IV-centrale. Deze testen zijn bedoeld om de reacties van de turbinemotoren en het hele systeem te controleren, met als doel om de goede werking van de centrale te bevestigen.

Het project is een initiatief gericht op het verbeteren en moderniseren van de elektriciteitsproductie op Aruba. Tijdens de testen vinden er aanpassingen plaats aan het frequentiecontrolesysteem in. Het frequentiecontrolesysteem is een essentieel onderdeel van een elektriciteitsnetwerk dat zorgt voor een stabiele stroomvoorziening.

Voor de inwoners van Aruba betekent dit dat ze mogelijk een kortstondige onderbreking in hun stroomvoorziening kunnen ervaren. Maar dankzij de getroffen voorzorgsmaatregelen en de nauwe samenwerking tussen de verschillende afdelingen van WEB en Wärtsilä, zal de impact naar verwachting van WEB zelf minimaal zijn. Op de langere termijn draagt het project bij aan een stabieler en betrouwbaarder elektriciteitsnetwerk op het eiland.

In juni 2022 heeft WEB Aruba de vierde RECIP-installatie in gebruik genomen, ter vervanging van alle geïntegreerde ketelsystemen. De RECIP IV-centrale bestaat uit zes RECIP-motoren met een gezamenlijk geïnstalleerd vermogen van 102 megawatt. 

WEB Aruba produceert energie met RECIP-motoren die zowel op zware stookolie als in de toekomst op aardgas kunnen draaien. 

Deel dit artikel