Nieuws op Aruba

Afpakteam actief op de luchthaven Aruba

ORANJESTAD – Het afpakteam heeft gisteren op de luchthaven van Oranjestad een integrale controle uitgeoefend op meerdere vluchten naar de Dominicaanse Republiek. Daarbij is gecontroleerd op overtreding van de meldplicht van contante hoeveelheden geld. 

Iedere reiziger is verplicht melding te maken bij de douane wanneer zij meer dan 20.000 florin bij zich hebben. Bij geen van de gecontroleerde reizigers werd die hoeveelheid aangetroffen. Het OM meldt niet of er een tip was binnengekomen, wel vragen zij burgers tips te melden als die weet hebben van grote hoeveelheden cash bij reizigers. 

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het openbaar ministerie, de politie, de douane, de Financial Intelligence Unit, de Koninklijke Marechaussee, de Kustwacht, en de RST en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. 

Deel dit artikel