Nieuws op Aruba

Colombiaans Avianca voegt 16 nieuwe vliegtuigen toe aan vloot

BOGOTA- Avianca investeert $473 miljoen om 16 nieuwe vliegtuigen toe te voegen, waaronder twee Airbus A320’s en 14 A320neo’s.

De uitbreiding van de vloot heeft als doel de aanwezigheid op middellange afstandsroutes te versterken en de capaciteit in Colombia en de regio te vergroten. Avianca investeert ook in uitbreiding als voorbereiding op de toetreding van nieuwe concurrenten op de lokale markt van Colombian, waaronder het Chileense JetSmart. 

De vliegtuigen zullen tussen oktober en december van dit jaar worden geleased, samenvallend met de mogelijke intrede van JetSMART op de Colombiaanse markt. Avianca heeft plannen om snel te groeien, met de nadruk op meer directe point-to-point vluchten. 

Nationaal en internationaal

De extra vliegtuigen stellen de luchtvaartmaatschappij in staat om wekelijks ongeveer één miljoen stoelen aan te bieden op binnenlandse en internationale vluchten. Belangrijke steden zoals Bogotá, Medellín en Cali zullen een uitgebreider vluchtaanbod zien, maar de carrier plant ook meer vluchten naar onder meer internationale bestemmingen in Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Noord-Amerika.

Deel dit artikel