Nieuws op Aruba

Eigenaar van Arubaanse politiehelikopter verdacht van drugshandel

ORANJESTAD – De eigenaar van het Colombiaanse bedrijf dat sinds 2019 een helikopter verhuurd aan de Arubaanse politie, heeft zichzelf aangegeven bij de Amerikaanse Drug Enforcement Administration, DEA. 

Hij wordt verdacht van drugshandel. Hoewel de zaak al in juni aan het licht kwam, heeft het Colombiaanse nieuwsportaal El Colombiano de informatie dit weekend pas gepubliceerd. 

Het is nog onduidelijk of dit gevolgen zal hebben voor de lopende helikopterlease tussen Aruba en het betreffende Colombiaanse bedrijf SADI. De helikopter is gestationeerd op de brandweerkazerne van Tanki Flip.

Volgens nieuwsportaal NoticiCla tekende Andin Bikker in 2019 een memorandum of understanding met het Colombiaanse bedrijf SADI voor helikopterservices op Aruba. Bikker was destijds de Arubaanse minister van Justitie.

Later ontstonden er problemen rond de brandstoflevering voor de helikopter. Het is op dit moment niet duidelijk of de in gebruik zijnde helikopter nog steeds van SADI is. 

De huidige minister van Justitie, Rocco Tjon, heeft nog niet gereageerd op pogingen van de redactie van NoticiCla om een reactie te geven. 

Deel dit artikel