Nieuws op Aruba

Ennia Aruba is financieel gezond en heeft niets te maken Curaçao-problematiek

ORANJESTAD – De financiële hulp die de Nederlandse regering beschikbaar heeft gesteld van 600 miljoen euro voor verzekeringsmaatschappij Ennia is niet bedoeld voor Ennia Schade en Ennia Leven op Aruba. 

Dit maakte het kantoor van Ennia Aruba woensdag bekend in een persverklaring. Volgens het Arubaanse kantoor heeft de Nederlandse pers ten onrechte gemeld dat de hulp van Nederland bedoeld is om de Ennia-bedrijven (Aruba, Curaçao en Sint-Maarten) uit hun financiële problemen te halen en hen solvent te houden. 

Maar Ennia Aruba staat los van de Ansary problematiek, die volgens de Centrale Bank en het Gerechtshof in Willemstad de Curaçaose en Sint-Maartense tak van Ennia heeft leeg getrokken, waardoor 30.000 polishouders op die eilanden mogelijk geen pensioen meer krijgen, als Nederland niet bijspringt.

Betreuren

De situatie in Aruba is volgens Ennia in Oranjestad stabiel. Ze betreuren deze berichtgeving omdat het de indruk wekt dat het kantoor van Aruba financiële problemen heeft. 

“Die indruk is onjuist. De financiële situatie van Ennia Aruba is volledig in orde,” aldus de verklaring. “Ennia Aruba valt niet onder het nood- en toezichtregime van de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten, maar staat volledig onder strikt toezicht van de Centrale Bank van Aruba en voldoet aan alle solvabiliteitseisen van de Centrale Bank.” 

Bovendien, volgens de verklaring, tonen recent gepubliceerde jaarlijkse cijfers op het Ennia-portal, goedgekeurd door accountants, aan dat de financiële positie van Ennia Aruba zeer gezond is en dat de verzekering van Aruba volledig in staat is om aan haar verplichtingen te voldoen ten opzichte van haar verzekerden en alle andere verzekerden en crediteuren. 

Deel dit artikel