Nieuws op Aruba

Premiers van Aruba en Sint-Maarten bij VN-vergadering

DEN HAAG – De premiers van Aruba en Sint-Maarten vertegenwoordigen het Koninkrijk der Nederlanden bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Opvallend is dat premier Gilmar Pisas van Curaçao niet deelneemt aan de delegatie, en er ook geen plaatsvervanger voor hem aanwezig is. Premier Mark Rutte spreekt de vergadering toe op 22 september.

Naast de premiers Evelyn Wever-Croes van Aruba en Silveria Jacobs van Sint-Maarten, maken ook staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties en Nederlandse ministers Hanke Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Ernst Kuipers van Volksgezondheid deel uit van de delegatie.

Onderwerpen

Wever-Croes en Jacobs zullen deelnemen aan verschillende side-events tijdens de Algemene vergadering, onder meer gericht op onderwijs, klimaat, vrouwelijk leiderschap en Small Island Developing States. Ook hebben ze geplande ontmoetingen met regionale collega’s en VN-instanties.

Premier Mark Rutte heeft een ontmoeting met António Guterres, de secretaris-generaal van de VN, en verschillende bilaterale gesprekken met andere regeringsleiders. Hij sluit de dag af met een diner met vertegenwoordigers van Nederlandse innovatieve bedrijven en buitenlandse partners in New York.

Deel dit artikel