Nieuws op Aruba

Strengere handhaving van hondenwet levert boetes en waarschuwingen op

ORANJESTAD – In een grootschalige controleactie in diverse wijken van Noord heeft de politie 29 hondeneigenaren aangesproken op verschillende overtredingen van de lokale hondenwetgeving. Daarbij zijn 15 directe boetes uitgeschreven en 14 waarschuwingen gegeven.

De controles vonden plaats in verschillende straten en wijken in Noord. De overtredingen varieerden van het niet goed verzorgen van de honden tot het laten loslopen van gevaarlijke honden op openbare wegen.

De autoriteiten benadrukken dat de boetes aanzienlijk kunnen zijn en een zware last op de portemonnee kunnen leggen. Daarom wordt er een dringende oproep gedaan om zich aan de wet- en regelgeving te houden om zo ongewenste boetes te voorkomen.

Toekomstige controles

De politie geeft aan dat er meer onaangekondigde controles zullen volgen in andere wijken. Het handhaven van de hondenwet is een continu proces en de politie benadrukt dat het belangrijk is voor de gemeenschap om verantwoordelijk om te gaan met huisdieren.

Deel dit artikel