Nieuws op Aruba

Toerisme Aruba groeit in augustus

ORANJESTAD – Aruba ontving in augustus ruim 106 duizend toeristen via de luchthaven in Oranjestad. Dat is een stijging van ruim ten procent in vergelijking met augustus 2019. Toen kwamen er ruim 96 duizend toeristen naar het eiland.

Wat volgens de cijfers opvalt is het herstel van de belangrijkste markt voor Aruba, de Verenigde Staten. Die registreerde een groei van ruim dertien procent in vergelijking met augustus 2019. 

De groei is ook zichtbaar in de bezettingsgraad van de hotels. Ook de toeristische kredietcijfers van de Centrale Bank tonen aan dat toeristen meer geld in de Arubaanse economie achterlaten. 

Alle indicatoren wijzen erop dat Aruba aan het einde van dit jaar een recordjaar tegemoet gaat. Luchtvaartmaatschappijen hebben vertrouwen in Aruba en dit is zichtbaar in de verschillende nieuwe routes naar verschillende landen vanuit Aruba.

Deel dit artikel