Nieuws op Aruba

Twee verdachten gearresteerd bij grote drugszaak Aruba

ORANJESTAD – In verband met een lopend onderzoek van de Narcotica Unit heeft vorige week een gerechtelijke inval plaatsgevonden in de wijk Jucuri, waarbij een Colombiaanse man met de initialen O.D.T.J. van 35 jaar oud werd gearresteerd.

Bij gerechtelijke inval die daarna elders werd uitgevoerd in verband met dezelfde zaak werd een man met de initialen J.J.M.G. van 41 jaar oud gearresteerd. Op die locatie werden aanzienlijke hoeveelheden cocaïne, marihuana en crack gevonden. Al deze verboden substanties zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Het lopende onderzoek richt zich op verdenkingen van drugsexport naar het buitenland. Verdere arrestaties en huiszoekingen door de Narcotica Unit worden niet uitgesloten.

Narcotica Unit

De Narcotica Unit is een afdeling van het Arubaanse Korps Politie die officieel is opgericht op 1 augustus 2023. 

Deze eenheid onderzoekt alle aspecten van de drugshandel, zowel in woningen, op straat, via bezorgdiensten, op sociale media en zelfs in hotelgebieden. Daarnaast onderzoekt de unit alle drugs die worden onderschept door de Douane, de Amerikaanse douane op de luchthaven, door medewerkers van de KIA en tijdens elke politiecontrole.

Deel dit artikel