Nieuws op Aruba

Aruba Birdlife Conservation steunt protest tegen hotelbouw

ORANJESTAD – Aruba Birdlife Conservation heeft openlijk steun betuigd aan de No more hotels-campagne van Nigel Maduro. De stichting heeft zondag de profielfoto op hun eigen Facebook-pagina gewijzigd.

In de bijgevoegde tekst bedankt de organisatie Maduro voor zijn boodschap. Hij had de woorden No more hotels in graffiti geschreven op de muur van het kunstwerk van het Driekiel-monument op Eagle Beach, waarna hij werd gearresteerd door de politie voor vandalisme.

Aruba Birdlife Conservation steunt zijn boodschap dat er geen behoefte is aan meer hotels, geen condo’s voor buitenlanders, geen AirBnB, geen windmolens, geen UTV’s, geen terreinvoertuigen en geen mountainbikeroutes. Ze roepen op om te stoppen met het geven van stranden en het vernietigen van de natuur.

“Wat er overblijft, behoort toe aan onze kinderen,” zegt de organisatie in een verklaring, waarbij ze de poster ook op hun Facebook-pagina plaatsten.

Maduro reageerde op het steunbericht met woorden van dank: “De dank is wederzijds. Ik waardeer jullie steun echt, bedankt. Eindelijk kunnen we verandering teweegbrengen.”

Intussen plaatste Maduro zaterdag een foto op zijn eigen Facebook-pagina waarop hij op het kunstwerk zit en staat. Hij omarmt het Driekiel. In de bijgevoegde tekst staat I do it for you in het Engels en Papiaments. 

Deze tweede actie kan worden beschouwd als een uitdrukking van begrip. Iedereen wordt aangemoedigd om online vol te houden. Mensen die commentaar geven met not done zijn kritisch op anderen die op een kunstwerk zitten.

Deel dit artikel