Nieuws op Aruba

Aruba deelt boetes uit voor overtreding hondenwet

ORANJESTAD – Afgelopen week vonden er verschillende hondencontroles plaats in wijken van het district Noord en ook in het district Oranjestad op Aruba. In totaal 54 hondeneigenaren zijn aangesproken op verschillende overtredingen van de hondenwet.

Deze baasjes namen niet de nodige voorzorgsmaatregelen om hun honden goed te verzorgen. Eenentwintig mensen kregen direct een boete, terwijl 32 een waarschuwing ontvingen. Die werden vooral gegeven voor verwaarloosde honden en honden die loslopen op de openbare weg. Opmerkelijk was dat bij veel controles de eigenaren of verantwoordelijken niet thuis waren.

Deze controles worden de komende dagen in andere districten voortgezet. De controleurs adviseren eigenaren om hun honden binnen het erf te houden. 

Deel dit artikel