Nieuws op Aruba

EduTech Fund Aruba wordt voortgezet

ORANJESTAD – Na een succesvol jaar waarin twaalf scholen op Aruba als winnaars werden uitgekozen voor hun innovatiepilootprojecten, gaat het EduTech-project nog een jaar door. EduTech heeft in totaal 415.000 florin geïnvesteerd in de twaalf winnende scholen.

Het EduTech Fund is een initiatief om innovatie, technologie en interactiviteit in de scholen op Aruba te bevorderen. Via het EduTech Fund kunnen Arubaanse scholen subsidie aanvragen voor pilotinnovatieprojecten die bedacht zijn door hun eigen leraren of studenten. 

Het project stimuleert bovendien het innovatieve denken bij de onderwijzers en studenten die deze projecten ontwerpen. In het eerste jaar van EduTech werden in totaal vijftig aanvragen ingediend, waaruit twaalf winnende scholen werden geselecteerd.

Belang 

Innovatie in het onderwijs is volgens de initiatiefnemers cruciaal voor de ontwikkeling en welvaart van Aruba. “De wereld verandert snel en we moeten gelijke tred houden met de technologische ontwikkelingen. Onze studenten moeten voorbereid worden op een toekomst waarin technologie een kritieke rol speelt in alle aspecten van het leven”, zegt Edutech.

Om dit te bereiken, wil het fonds investeren in technologie en innovatie in het Arubaanse onderwijssysteem en jongeren voorzien van alle mogelijke hulpmiddelen om in de toekomst succesvol te zijn. Het EduTech Fund biedt scholen, leraren en studenten de kans om te experimenteren met technologie en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die het Arubaanse onderwijs kunnen verbeteren.

Deel dit artikel