Nieuws op Aruba

Hooggeplaatste politieagent op Aruba veroordeeld na dronken verkeersongeval

ORANJESTAD – Het hoofd was van de geüniformeerde politie van Oranjestad, politieagent Kenneth A. Phillips krijgt een boete van 1.250 florin en een rijverbod van zeven maanden, met een proeftijd van twee jaar. Op 19 augustus veroorzaakte hij een verkeersongeval in Bakval. Hij reed zonder geldig rijbewijs en was onder invloed van alcohol. 

Als de verdachte de boete niet op tijd betaalt, moet hij een gevangenisstraf van 25 dagen in de gevangenis uitzitten. Daarnaast moet hij een verplichte cursus over alcohol in het verkeer volgen.

Phillips is op dit moment geschorst als politieagent, er loopt een disciplinaire procedure. Hij is al bijna veertig jaar in dienst. Volgens nieuwssite 24ora.com wijst alles erop dat hij niet terugkeert binnen het korps, althans niet in de functie die hij bekleedde toen hij het dronken ongeluk met een politieauto veroorzaakte.

Deel dit artikel