Nieuws op Aruba

Rector Viola Heutger treedt af

ORANJESTAD -Rector prof. dr. Viola Heutger van de Universiteit van Aruba treedt 1 november af. Twee jaar nadat ze haar functie als rector begon, kondigt het College van Toezicht het plotselinge vertrek aan en zegt dat die dringend is.

Het ontslag is geen verrassing. Al enige tijd gaan er geruchten rond dat er problemen zijn met de academische achtergrond van Heutger. Maar in de officiële aankondiging van haar ontslag wordt daar niet over gesproken. Ze had een contract voor vier jaar.

De inspanningen van prof. dr. Heutger in de afgelopen twee jaar hebben volgens de Raad van Toezicht bijgedragen aan internationale samenwerking voor de Universiteit van Aruba, waaronder regionale samenwerking met de Universiteit van Curaçao, de Universiteit van St. Maarten en het Pedagogisch Instituut van Aruba.

Heutger verhuist naar Europa waar zij haar academische carrière voortzet. Ze gaat lesgeven op de Summer School on European Private Law aan de Universiteit van Salzburg, waar ze in 1998 ook promoveerde op het thema Arbeidsrecht en Zondagsrust.

Deel dit artikel