Nieuws op Aruba

Weer zelfdoding in politiecel op Aruba

Foto - 24ora

ORANJESTAD – Een 16-jarige jongen heeft gistermiddag een einde aan zijn leven gemaakt in een politiecel in Shaba op Aruba. Twee ambulances arriveerden met spoed in de hoop de jonge gevangene te reanimeren, maar zonder succes. Het gaat om de 16-jarige Michael Peguero Valdes, die in december 17 jaar zou zijn geworden. 

Volgens de nieuwssite 24ora.com is dit niet het eerste geval van zelfdoding in de politiecellen in Shaba. Recentelijk zijn er volgens de site diverse gevallen bekend van verdachten die in politiecellen in depressie raken nadat ze verdacht worden van een misdrijf. 

Een paar dagen geleden vond een soortgelijke situatie plaats in een politiecel in San Nicolas. Ook daar heeft een gevangene met behulp van zijn eigen kleding een tragische beslissing genomen met fatale gevolgen. 

Het slachtoffer van gisteravond was de laatste dagen in het nieuws. Hij werd onlangs gearresteerd in het complex in Bushiri. Daar trok hij een machete en dreigde zijn familie en iedereen in huis te doden. 

Na een paar dagen werd hij vrijgelaten, om vervolgens weer gearresteerd te worden voor autodiefstal. 

Deel dit artikel