Nieuws op Aruba

Weersvoorspelling voor Aruba, Bonaire en Curaçao

ORANJESTAD – Alle ABC-eilanden moeten zich dit weekend voorbereiden op meer bewolkte luchten en mogelijk hevige regenbuien. De weersverwachting, die geldig is tot zaterdagochtend 28 oktober 06:00 uur, voorspelt gedeeltelijk tot zeer bewolkt weer, lokaal vergezeld van regen en onweer.

De temperatuur blijft aangenaam met een voorspelde maximale temperatuur van 31ºC en een minimum van 25ºC. De zon schijnt schijnen vanaf 06:27 en gaat onder om 18:12 uur.

Wat de wind betreft, wordt er een variërende richting verwacht, over het algemeen zwak, maar met mogelijke windstoten variërend van matig tot sterk tijdens zwaardere regenbuien.

Deze weersomstandigheden worden veroorzaakt door een combinatie van een storing in het oostelijke deel van de Caribische Zee en een gunstig atmosferisch patroon op hogere niveaus. Deze mix resulteert in de vorming van regenwolken vergezeld van onweer en windvlagen. Plaatsen die gewend zijn aan overlast door hevige regenval moeten extra waakzaam blijven.

Voor degenen die plannen hebben om de zee op te gaan, het goede nieuws is dat de zeetoestand kalm blijft met golven van minder dan 1 meter.

Terwijl we naar het weekend toe gaan, blijft het advies aan de bewoners om voorbereid te zijn en regenjassen bij de hand te houden. De vooruitzichten voor zondagochtend zijn gedeeltelijk tot zeer bewolkt met nog steeds een kans op enkele regenbuien.

Deel dit artikel