Nieuws op Aruba

Arubaanse Staten keurt wet Ouderschapsplan goed

ORANJESTAD – De Staten van Aruba hebben afgelopen week de Wet Ouderschapsplan unaniem goedgekeurd. Deze wet is een belangrijke stap voorwaarts in het bevorderen van het welzijn van kinderen bij scheidingen.

De wet, die al in 2019 geïntroduceerd werd, is nu formeel van kracht geworden. Het vereist dat ouders die uit elkaar gaan een gedetailleerd plan opstellen waarin wordt beschreven hoe ze gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor hun kind(eren) dragen, met de nadruk op het belang en welzijn van het kind.

Het plan omvat regelingen over de opvoeding, financiën, en alle andere aspecten die van belang zijn voor de verzorging en ontwikkeling van het kind. De goedkeuring van deze wet markeert een belangrijke ontwikkeling in het familierecht op Aruba en benadrukt het belang van het kinderbelang in gevallen van ouderlijke scheiding.

Met deze stap bevestigt Aruba zijn inzet voor het beschermen van de rechten en het welzijn van kinderen, waarbij ouders worden aangemoedigd om samen te werken en het beste voor hun kinderen voorop te stellen. Het Ouderschapsplan wordt gezien als een essentieel instrument om de negatieve impact van een scheiding op kinderen te minimaliseren.

Deel dit artikel