Aruba

Arumil is nog steeds op zoek naar eerste vrouw als militair

ORANJESTAD – De Arubaanse militie heeft twee jaar na openstelling nog steeds geen vrouwelijke militairen in dienst. Dat zegt luitenant Lorenzo Texeira van Arumil tegen 24ora.com, die hoopt dat in de tweede groep van het Sociaal Vormingstraject SVT Damas iemand zich zal onderscheiden en de militaire opleiding met succes zal doorlopen.

De training vindt plaatsop Curaçao. Daar is er al wel een vrouwelijke marinier bij de Curaçaose Militie.

Vanaf het begin van het project ‘Formacion Social’, gericht op jongeren zonder kansen op de arbeidsmarkt, heeft ARUMIL zich ingezet voor jongeren zonder diploma. Maar tegenwoordig worden ook jongeren met een diploma, zoals Niveau 1 EPB of MAVO, aangemoedigd om zich bij Arumil aan te sluiten. Deze gediplomeerde jongeren hebben een grotere kans om door te stromen naar het militaire deel van Arumil.

In de recente groep van SVT Damas zijn drie meisjes met een MAVO-diploma. In augustus 2024 start er wederom een militaire opleiding bij Arumil, en zij zijn al in aanmerking gekomen om zich aan te melden en deel te nemen aan de tests.

Deel dit artikel