Nieuws op Aruba

Christelijke Kerken op Aruba hekelen persoonlijke getuigenissen tijdens cassatiezaak homohuwelijk 

ORANJESTAD – De Christelijke Kerken op Aruba, verenigd in de ICA heeft kritiek op de persoonlijke getuigenissen tijdens de cassatiebehandeling over het huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht. Danika Marquez en Melinda Angel hielden een emotionele toespraak over wat het verbod op een homohuwelijk met hen persoonlijk doet.

Pastor Frank Daal van de ICA vind dat de gevoelens van de twee daar ter plaatse niet hadden moeten worden geventileerd. Volgens Daal moeten dergelijke emoties in een privéomgeving worden behandeld en niet publiekelijk, gezien het delicate karakter ervan. “We geloven niet dat dit past in het huidige cassatieproces.”

Pastor Daal wilde niet veel meer commentaar geven, behalve dat het simpelweg niet gepast is, en dat er momenteel belangrijkere punten zijn om te adresseren wat betreft het onderwerp van het huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht.

Daal benadrukt dat het tijd is om uitgebreider te spreken over de ‘gay agenda’ en de manier waarop deze wordt uitgevoerd. Volgens hem is het gebruik van het woord ‘gelijkheid’ misplaatst, waarbij de groep twee strategieën zou gebruiken om hun doel te bereiken. 

Deel dit artikel