Nieuws op Aruba

De mooiste boeken over Aruba

Foto Canva

Houd jij van lezen en van Aruba? Dan hebben wij een aantal tips voor jou! Over het eiland zijn namelijk allerlei boeken geschreven, van romans tot thrillers. Maar ook boeken over de geschiedenis van het eiland en het slavernijverleden. Wij selecteerden de mooiste boeken over Aruba voor jou!

Heerlijk wegdromen onder een palmboom op Aruba met een goed boek? Of alvast in de vakantiestemming komen vanaf de bank in Nederland? Door het lezen van deze boeken lijkt het net alsof je al op het eiland bent. Of wil je meer weten over het slavernijverleden en geschiedenis op Aruba, dan hebben wij ook een aanrader voor je:

Zomerbries van Melina Ekic

Wanneer Lara voor een lange vakantie naar Aruba gaat ontmoet ze barman Martijn, waar ze gevoelens voor krijgt. Maar dan ontmoet ze ook surfleraar Dominic, waardoor ze gaat twijfelen. Dit zinderende liefdesavontuur speelt zich af op Aruba. Lees hier meer over Zomerbries.

Lees ook: Last minute vakanties naar Aruba

De mooiste boeken over Bonaire
foto Canva

Geschiedenis van de Antillen

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Aruba, dan is dit boek een aanrader. Het beschrijft de complete geschiedenis van Aruba, en de overige vijf Nederlands-Caribische eilanden. Natuurlijk mag het slavernijverleden niet ontbreken in dit boek. Een team van Antilliaanse en Nederlandse auteurs en fotografen belicht niet alleen de economische, politieke en demografische aspecten. Ook het sociale en culturele leven en de natuur op de Antillen worden uitgebreid beschreven. Wil je meer weten over dit boek, lees hier verder.

Meer lezen over Aruba?

Naast deze boeken zijn er nog veel meer mooie boeken over het eiland geschreven. Wil je weten welke? Klik op deze link voor een overzicht van boeken over Aruba. Je vindt hier ook actuele reisgidsen over het eiland.

Dit artikel bevat affiliatelinks

Deel dit artikel